Nieuws/Binnenland
985186
Binnenland

VETUS

Motorkap Isolatie

Elke week gaat Epco op bezoek bij een professional in de watersport. Want de dealers en installatiebedrijven om de hoek weten precies hoe je veel voorkomende problemen kunt voorkomen of verhelpen. Dit keer is Epco in Zwammerdam.

Een motor kan wel stil zijn, maar zo'n stalen boot dreunt toch door. Wat kun je nou tegen geluidsoverlast doen?

Geluid wordt via trillingen doorgegeven.  Om geluidsoverlast te voorkomen kun je drie dingen doen: Bij de bron beginnen en kiezen voor een geluidsarme motor. Daarna moet je de omgeving van de bron aanpakken en dat doe je door de motor op goede trillingsabsorberende motorsteunen te plaatsen en misschien nog wel belangrijker, de motorkamer te isoleren.

Dan moet je wel zorgen dat de platen waarmee je dat doet brandvertragend zijn en geen olie op kunnen nemen. De vezelversterkte platen maak je zo goed mogelijk op maat en daarmee bedek je alle oppervlakken.

Deze platen zijn er in 20 en 40 mm zonder zogenaamde ontdreuningslaag. De dikkere platen van 35 en 45 mm dikte hebben een of twee ontdreuningslagen. Dat isoleert dus het beste.

Je moet wel zorgen dat je echt alles, dus elk kiertje bedekt, want met geluid is het net als met muizen, ze vinden het kleinste kiertje om jou lastig te vallen. Meer info over dit product op de website van VETUS.