Nieuws
985224
Nieuws

Top 10

Spanjes beste playa's

Zon, zee, strand en sangria! Van natuurlijk tot naturistisch. Ga mee langs de tien mooiste, meest briljante stranden in Spanje.

1. Playa de Isla Canela, Andalusië

Isla Canela is, zoals je misschien al had geraden, een eiland. Het is geen eiland in de zee maar een eiland in de monding van de rivier Guadiana die Spanje van Portugal scheidt. Z'n belangrijkste attractie is een 7 kilometer lang strand met goudkleurig zand in de Golf van Cadiz.

2. Playa de Bolonia, Andalusië

Ook in Andalusië, in de provincie Cádiz, ligt Bolonia. Het heeft alles wat je zoekt in een strand en meer. Net achter de witte poederzandstranden liggen de resten van de Romeinse stad van Baelo Claudia. En als je liever je zwemkleding thuislaat, is er een populair nudistenstrand in het zuidelijke puntje van de baai. Ga vooral niet zonder zonnebrand!

 

 

3. Playa de Gulpiyuri, Asturias

Dit strand is ietwat anders; het ligt niet bij de zee. Nou ook niet helemaal waar. Gulpiyuri beach ligt tussen de steden Santander en Gijon in Asturias, aan de Spaanse noordkust. Het strand is ongeveer 100 meter van de Golf van Biskaje waardoor het verbonden is met een netwerk van ondergrondse grotten. Dus hier kunt u in de zee zwemmen zonder er echt te zijn, of zoiets.

 

 

4. Playa de los Genoveses, Andalusië

Dit is zeker geen Torremolinos. Er zijn geen grote hotels. Los Genoveses ligt in een afgelegen stuk in het hart van het Cabo de Gata Natural Park, dat een van de mooiste landschappen van Spanje herbergt. Je moet wel je eigen lunch en zonnebed meenemen.

 

 

5. Cala de Sa Calobra, Mallorca

Sa Calobra Bay is erg bekend, maar nog altijd bijzonder. Er zijn twee kleine stranden om uit te kiezen. Eén ligt net buiten het kleine plaatsje Sa Calobra, terwijl de andere alleen per boot bereikt kan worden of door een wandeling langs de steile rotsen te maken die niet geheel geschikt is voor hen die last hebben van wagenziekte of hoogtevrees. Helaas is het druk in het hoogseizoen op Sa Calobra, dus om volop te genieten moet je eerder of later gaan.

 

 

6. El Trabucador, Catalonië

De Ebro Delta, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de stad Reus, is nog altijd onbedorven en niet heel bekend bij niet-locals. Windsurfers bedwingen de wateren en z'n gouden stranden die bevolkt worden door saltmarshes waar vogels als reigers en egrets nestelen. Omgeven door water aan beide kanten is Trabucador Beach een van de beste plekken naast vele andere.

 

 

7. Cala de Algaiarens, Menorca

Sommige van de beste dingen in het leven vragen om wat moeite. Algaiarens baai in Menorca is het meer dan waard. Z'n witte zandstrand en kristalheldere water naderen de perfectie maar je hebt wel zwembandjes nodig omdat het water wat wilder kan zijn. Aan de westkant van de baai ligt een kleine haven waar vrienden samenkomen om te chillen en wat te vissen.

 

 

8. Cape Trafalgar, Andalusië

Los Caños de Meca was ooit een hippie hangout waarvan de relaxte optie om wel of niet met kleding te verschijnen is overgebleven is. Misschien wel de beste spot is het stuk strand dat leidt naar de vuurtoren bij Cape Trafalgar. Ja dat is de plek van de beroemde strijd in 1805 met Admiraal Nelson in de hoofdrol.

 

 

9. Cala Saona, Formentera

Het is klein, ja, maar zeker mooi gevormd. Het kleine Formentera ligt naast z’n lawaaimakende buur Ibiza en bezit diverse fantastische stranden. Het turquoise Cala Saona is een kleine baai met witte zandstranden omgeven door rode rotsen. Er zijn een paar strandrestaurants en een hostel, maar de plek is nog altijd een haven van rust.

 

 

10. Playa de las Catedrales, Galicië

De 'Playa de las Catedrales'  (strand van de kathedralen) in Galicië is een natuurlijk monument. Dit unieke strand heeft veel natuurlijke grotten, inhammen en bogen die wisselen van gedaante afhankelijk van het getij. Als je langs de rotsformaties wilt wandelen en wat in het water wilt poedelen dan kun je dat alleen doen als het eb is.

 

 

Bron: Skyscanner

 

Wat is jouw favoriete strand in Spanje?