Nieuws/Buitenland
985235
Buitenland

Protest Venezuela gedoofd

De meeste betogers in de wijk Chacao van de hoofdstad Caracas in Venezuela zijn teruggekeerd naar huis, nadat president Nicolás Maduro had gedreigd met geweld.

De meeste straten waren zaterdag rond 8 uur 's avonds (lokale tijd) stil en leeg. Enkele betogers zoeken de confrontatie met de politie op door te gooien met flessen en molotovcocktails.

De president zei zaterdag dat betogers die niet naar huis keerden „binnen enkele uren” een militaire actie konden verwachten. In de wijk Chacao van de hoofdstad Caracas schoot de politie met plastic kogels en traangas om honderden demonstranten uit elkaar te drijven.

Maduro zei eerder tijdens een bijeenkomst van militairen dat hij geweld zou gebruiken om Chacao „te bevrijden”. „Bereid je voor, we komen voor jullie”, waarschuwde hij. Betogers zeiden niet bang te zijn, maar velen lieten het kort na de waarschuwing afweten.

Het is al weken onrustig in de straten van onder meer de hoofdstad Caracas. Demonstranten gaan sinds 12 februari de straten op om te protesteren tegen de zittende regering. Zij eisen het vertrek van de president. De protesten hebben aan zeker 28 mensen het leven geëist.