Nieuws/Binnenland
985296
Binnenland

Boetes en betalen bij grote Limburgse actie

Op veel plaatsen in Limburg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote actie tegen criminele bendes uitgevoerd. Enkele mensen zijn aangehouden, tientallen bekeuringen uitgeschreven en een paar auto's in beslag genomen.

Ruim honderd mensen van de politie, Belastingdienst, justitie en douane waren tot diep in de nacht in touw met het controleren van honderden automobilisten in het noorden en midden van Limburg. De actie was gericht tegen 'mobiel banditisme': rondtrekkende bendes die in korte tijd veel inbraken of diefstallen plegen en daarna het land ontvluchten.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de actie veel informatie opgeleverd over de bendes, onder andere via kentekens, die nu verwerkt gaat worden.

32.000 euro

De bekeuringen waren voor zaken als het niet dragen van de autogordel, bellen onder het rijden en rijden zonder rijbewijs. De Belastingdienst inde enkele openstaande boetes. Een man kon zijn auto inleveren omdat hij nog een bedrag van 32.000 euro had openstaan bij de Belastingdienst. In totaal zijn vier auto's in beslag genomen.

Een man is aangehouden omdat hij nog 15 dagen in de cel moest zitten. Een ander mocht mee naar het bureau omdat er een verzoek tot DNA-afname openstond. Ook zijn pepperspray, een mes en een ploertendoder gevonden.