Nieuws
985318
Nieuws

Geen plaats voor frontcamera McLaren 650S

McLaren had bij de ontwikkeling van de 650S tientallen ideeën om de auto te verbeteren en op te leuken, maar één van de leuke gimmicks haalde het productiestadium niet.

Tot telleurstelling van designbaas Frank Stephenson. Hij had een speciale videocamera voor in het front in gedachte, waarmee de trotse chauffeur zijn snelle rondjes op het circuit of het woon-werkverkeer kon vastleggen.

“We hadden het idee om onderin de voorbumper een camera te plaatsen, maar dat bleek achteraf niet te realiseren vanwege ruimtegebrek. Bovendien had het invloed op het design van het front”, vertelt Frank Stephenson, designbaas van McLaren Automotive, tegen Autovisie.

Gadgets

Dat McLaren continu nieuwe gadgets bedenkt en kijkt naar nieuwe technieken blijkt ook uit het feit dat ze werken aan een systeem dat ruitenwissers overbodig maakt. De techniek, afkomstig van straaljagers, maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven die via een transducer met een frequentie van 30 kHz door de voorruit worden gestuurd. Deze golven veroorzaken trillingen met als gevolg dat regen, insecten, modder en andere rommel van de voorruit verdwijnt. Wanneer het systeem op de markt komt, is nog niet duidelijk.