Nieuws/Binnenland
985323
Binnenland

Limburgers vast voor kappermoord

Drie mannen uit Geleen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Belgische kapper Hilmi Gedik, die eind 2012 werd doodgeschoten in Maasmechelen. De verdachte Limburgse broers Marcel en Douglas C. en hun vriend Augustinus 'Antje' I. zijn gisteren voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Tongeren.

De 39-jarige Hilmi Gedik werd in november 2012 geliquideerd in zijn woning door meerdere pistoolschoten. Hij zou actief zijn geweest in de internationale drugshandel. De Belgische opsporingsdiensten zeggen aanwijzingen te hebben dat het gepakte drietal uit Geleen mogelijk een rol heeft gespeeld bij de moord op de kapper van Turkse origine.

Volgens Arthur Vonken werden zijn cliënten in alle vroegte van hun bed gelicht in Geleen. In desbetreffende panden werden tevens huiszoekingen verricht. De broers C. en huisvriend I. zijn gisteren overgebracht naar een Belgische gevangenis. ,,Zij zullen de komende dagen verhoord worden, maar kunnen helemaal niks over deze zaak zeggen", aldus de Maastrichtse strafpleiter.