Nieuws
985339
Nieuws

Blikken bonen mee op vakantie

Blikken witte bonen in tomatensaus staan bovenaan het lijstje van producten die Britse reizigers meesmokkelen in hun koffers wanneer ze op vakantie gaan in het buitenland. Meer dan zestig procent van de Britten geven toe dat ze niet zonder de 'smaak van thuis' kunnen en 76 procent beweert dat soortgelijke producten in het buitenland niet zo goed zijn als de 'eigen' spullen.

Witte bonen in tomatensaus zijn met 37 procent het populairste item, gevolgd door chocolade (35%), bacon (32%), snoepgoed (24%) en specerijen (20%), aldus de Daily Mail.

Worstjes

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat twaalf procent van de vakantiegangers worstjes de grens over probeert te krijgen en vijf procent heeft zelfs wel eens melk in de koffer gestopt. Aan het onderzoek deden meer dan 1240 mensen mee die een tweede huis hebben in het buitenland.

Regels

Van degenen die voedsel meesmokkelen beweert meer dan de helft niet op de hoogte zijn van de regels die gelden voor het importeren van etenswaar. 38 procent zegt zelfs niet te geloven dat ze hierdoor in problemen kunnen komen. Je zou je af kunnen vragen waarom het eten dan vaak toch wordt gestopt in de koffers (30 procent).

Gooi jij ook wel eens een pak hagelslag in je koffer als je op vakantie gaat? Wat kun je echt niet missen? En ben je er wel eens door in de problemen gekomen bij de douane? Vertel het ons!