Nieuws/Binnenland
985345
Binnenland

Politieactie Limburg tegen criminele bendes

De politie in Limburg is vrijdagavond begonnen met een grootschalige actie tegen criminele bendes die in korte tijd veel inbraken of diefstallen plegen en daarna het land ontvluchten. De politie voert in de regio Noord- en Midden-Limburg controles uit die tot in de nacht zullen duren, meldde de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Bij de actie zijn ruim honderd medewerkers van de politie, Belastingdienst, Douane en het Openbaar Ministerie betrokken. Er worden controles uitgevoerd op provinciale en snelwegen nabij grensovergangen. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van apparatuur die gescande kentekens vergelijkt met een lijst van personen die bij de politie bekend zijn. Op de lijst staan onder meer gezochte personen en mensen met openstaande verkeersboetes.

Kentekens van voorbijrijdende auto's worden gescand. Als er een overeenkomst is met de politielijst, wordt de automobilist achtervolgd en staande gehouden. De politie hoopt met de actie het zogeheten mobiel banditisme een halt toe te roepen. Naast inbraken en berovingen, maken internationaal rondtrekkende bendes zich ook schuldig aan oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's.