Nieuws
985592
Nieuws

Vandaag is de veiligste dag van het jaar

Vandaag is de veiligste dag van het jaar. Nederlanders lopen deze 24 uur het minste risico op schade aan hun woning en auto of om opgenomen te worden op de spoedeisende hulp.

Deze hele maand is relatief veilig, want in maart worden de minste inbraken gepleegd, is de kans op water- en stormschade aan het huis het kleinst en belanden mensen het minst vaak in het ziekenhuis. Dit blijkt uit berekeningen van verzekeraar Centraal Beheer, die alle schademeldingen van de afgelopen drie jaar analyseerde.

„Als grote verzekeraar bezitten we data waarin vaak interessante trends zijn te herkennen. Die cijfers gebruiken we uiteraard om onze klanten inzicht te kunnen geven in risico’s. Soms stuit je op iets opvallends, zoals in dit geval”, zegt woordvoerder Viola Teepe. „We hebben gekeken naar de meldingen van schade aan auto’s en woningen die dagelijks bij ons in Apeldoorn binnenkomen. Die gegevens combineerden we met informatie over ziekenhuisopnames van Veiligheid.nl. Door de verschillen per dag te bekijken, konden we ook de veiligste dag berekenen: 14 maart. Vandaag dus.”