Nieuws/Binnenland
985615266
Binnenland

Pak sneeuw kleurt Limburgs heuvels wit

Maastricht - In het zuiden van Limburg is in de nacht van woensdag op donderdag sneeuw gevallen, waardoor het landschap in het zuiden veranderde in een witte wereld. Dat geldt vooral voor het gebied hoger in de Limburgse heuvels. Omdat de temperatuur rond het vriespunt ligt, kan de sneeuw daar nog wel even blijven liggen.

De rest van het land moet het doen met een temperatuur boven nul en af en toe regen. Dat meldt Weeronline.

In de Limburgse heuvels ligt de temperatuur rond het vriespunt, waardoor het ook glad kan zijn. In de loop van de ochtend zijn er in het midden en noorden steeds meer droge perioden. In het noordwesten laat de zon zich soms even zien.

In de rest van het land is het bewolkt en valt af en toe (mot)regen. Vanuit het noorden wordt het geleidelijk droog; later breekt de zon af en toe door. In het zuiden blijft het nog lang bewolkt en neemt vanmiddag de kans op (winterse) neerslag af. De temperatuur stijgt naar 1 graad in Vaals tot 5 langs de kust.

Tekst loopt door onder de tweet.

Koud weekend voor de boeg

Voor de komende dagen wordt er geen sneeuw meer verwacht en blijft het op veel plaatsen droog. De nachten worden wel kouder met lichte vorst. In de nacht naar zondag kan het lokaal vriezen met temperaturen tot -6 graden.