Nieuws/Binnenland
985671
Binnenland

PvdA’er vergelijkt Wilders met Hitler

Een lid van het partijbestuur van de PvdA vergelijkt PVV-leider Wilders met Adolf Hitler.

In een tweet schreef bestuurslid Fouad Sidali gisteravond: „Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten.”

De in Marokko geboren PvdA’er lijkt met de tweet te reageren op uitlatingen die Wilders eergisteren deed op campagne in Den Haag. De PVV’er vindt dat de hofstad ’een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen’ moet worden. De uitspraken leidden tot felle reacties van collega-politici. PvdA-voorzitter Spekman zei dat hij van de uitlatingen moest braken.

Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten. — Fouad Sidali (@FouadSidali) March 13, 2014

 

Gisteravond wilde hij, noch PvdA-leider Samsom reageren op de uitlatingen van hun partijgenoot Sidali.

PvdA en PVV lijken nekaan-nek te gaan in hun poging om de grootste partij van Den Haag te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week.

Tweet ingetrokken

Sidal heeft de beledigende tweet vrijdagochtend ingetrokken. Vrijdagochtend twitterde Sidali: „De vergelijking die ik maakte, is ongepast en had ik niet mogen maken. Men moet wel beseffen welke emoties de uitspraken van Wilders oproept.”