Nieuws/Binnenland
986254
Binnenland

KLM-gebouw ontruimd na cyanide-alarm

Een gebouw van de KLM op Schiphol-Oost is woensdagmiddag even ontruimd geweest na een cyanide-alarm. Er bleek echter geen cyanide te zijn vrijgekomen, meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland.

De brandweer en andere hulpdiensten rukten uit na het afgaan van een cyanide-alarm bij het KLM Milieucentrum, dat ver af ligt van de vertrek- en aankomsthallen van Schiphol. De medewerkers van het gebouw werden in de buurt opgevangen. Er was geen sprake van brand. Mogelijk ging het alarm af vanwege werkzaamheden ter plekke. In de loop van de middag konden de medewerkers terug naar hun werkplek.

Mensen zouden onwel kunnen raken door het inademen van het gevaarlijke gas. Cyanide wordt vooral gebruikt in de industrie, onder meer om goud uit gesteente te winnen in in goudmijnen. Verder wordt het toegepast in bijvoorbeeld de sieradenindustrie en fotografie. In het verleden zijn cyaniden gebruikt als rattengif en insecticiden. Vooral de variant waterstofcyanide kan in grote hoeveelheden dodelijk zijn.