Nieuws/Binnenland
986395
Binnenland

Mariniers sjouwen fietsen uit de Maastunnel

Mariniers van de Van Ghentkazerne in Rotterdam hebben zich woensdagochtend nuttig gemaakt voor fietsers die aan de zuidkant van de Maastunnel met de roltrap omhoog willen. Nu de monumentale roltrap stuk is, hebben zij de fietsende stadsbewoners geholpen met het naar boven sjouwen van hun rijwiel.

De gemeente had de 12 mariniers gepolst voor de klus tussen 8 en 9 uur 's ochtends. „Ach, waarom niet”, zeiden ze volgens een woordvoerster van de gemeente, „wij moeten rond die tijd toch gaan oefenen. Dan doen we dit wel”, was de reactie. De gemeente zorgde vervolgens voor koffie om zo de overlast voor de gebruikers van de tunnel te verzachten.

De reparatie van de kapotte roltrap vlot niet erg. Er zit voor de passanten voorlopig niks anders op dan de fiets naar boven te sjouwen of die in de lift mee te nemen. Maar daar staan lange wachtrijen.

Zolang er nog geen goed alternatief is, zorgt de gemeente woensdag en donderdag voor busjes waarmee mens en fiets door de 1 kilometer lange autotunnel naar de andere stadszijde worden gebracht.