Nieuws/Binnenland
986419
Binnenland

PvdA-wethouders nemen het ervan

Terwijl de rode rozenbrigade dag in dag uit ploetert om stemmen binnen te harken verkiezen de twee afzwaaiende PvdA-wethouders in Den Haag  dienstreizen naar het buitenland boven het campagne voeren.

Uit het openbaar reisregister van het Haagse stadhuis blijkt dat wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Integratie) een paar dagen vertoeft in de mondaine badplaats Cannes voor de jaarlijkse vastgoedbeurs en dat Henk Kool (Economie en Armoede) een volle week door China toert.

Voor de 'wethouder van Buitenlandse Zaken' is het al het tiende bezoek aan China in vier jaar tijd. De reizen van de stadsbestuurder met de bijnaam 'Chinese Kool' en zijn ambtelijke hofhouding hebben de belastingbetaler al enkele tonnen gekost. Hoeveel de laatste reizen van het PvdA-duo kosten is nog niet duidelijk.

Beide stadsbestuurders hebben eerder aangegeven niet terug te willen keren na de verkiezingen. Voor de PvdA staat er ondertussen veel op het spel. Uit meerdere peilingen blijkt dat de sociaaldemocraten een historische nederlaag staat te wachten in de hofstad.