Nieuws/Buitenland
986885
Buitenland

'Iraniër kocht verdachte tickets rampvlucht'

De twee 'verdachte' tickets voor het verdwenen Maleisische vliegtuig zijn gekocht door een Iraniër. Dit heeft de Thaise politie maandag laten weten. Het gaat om tickets waarop is gereisd met gestolen paspoorten van een Italiaan en een Oostenrijker.

Volgens de Thaise politie kocht een Iraanse man met de naam Kazem Ali de tickets telefonisch, zogenaamd voor twee vrienden die naar Europa wilden terugkeren. De tickets werden later contant betaald, aldus CNN.

Van het sinds zaterdag verdwenen Maleisische vliegtuig ontbreekt nog elk spoor. Olie die op de Zuid-Chinese Zee is gevonden, komt uit schepen, niet uit vliegtuigen, zo bleek maandag. Het zoekgebied is ondertussen uitgebreid.

In totaal waren 227 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord van het vliegtuig, dat boven de Zuid-Chinese Zee van de radar verdween. Op 150 kilometer van het Vietnamese eiland Tho Chu werden zaterdag olievlekken gezien. Maar die zijn volgens de kustwacht niet van het toestel. Andere sporen leidden ook tot niets. Zo bleek een geel object dat op afstand leek op een reddingsboot, een met mos begroeid onderdeel van een grote haspel te zijn.