Nieuws
987252
Nieuws

Een banaan: lekker slapen

Geneeskundige werking van groenten, vis en fruit

Fruit en groenten zijn niet alleen heel erg gezond, maar zijn afzonderlijk ook nog eens goed voor verschillende kwalen. VROUW zet een aantal voor je op een rij. Wist je bijvoorbeeld al dat een banaan helpt tegen slapeloosheid en een mango uitstekend te gebruiken is bij huidproblemen?

Mango

De feloranje kleur van het vruchtvlees van mango komt door het hoge gehalte van Bètacaroteen. Dit is een vetoplossende antioxidant dat snel door het huis wordt opgenomen en biedt bescherming tegen beschadiging, rimpels en vroegtijdige veroudering door vrije radicalen. Tevens heeft Bètacaroteen ontstekingsremmende eigenschappen.

 

Garnalen

Garnalen zijn rijk aan twee mineralen: zink en selenium. Door zink wordt de talgklieren in de huid, als die te droog of te vet is, in balans gebracht.  Ook is zink belangrijk voor wondgenezing. Net als selenium.

De roze kleur van garnalen komt door de antioxidant, astaxanthine. Wat bescherming kan bieden tegen vroegtijdige veroudering. Het hoopt zich op in de vetlaag van de huid. Het sterkt dus ter aanbeveling veel garnalen te eten wanneer je last hebt van eczeem, acne of psoriasis.

Zink reguleert de werking van wite bloedlichaampjes. Deze bloedlichaampjes zorgen voor een goed afweersysteem. Dus garnalen eten is ook erg goed voor ons immuunsysteem.

 

Banaan

Een banaan is goed tegen slapeloosheid. Dit komt omdat het veel aminozuur trypotofaan bevat, dat in de neurotransmitter tot serotonine omgezet wordt. Bij het regelen van het slaappatroon speelt deze neurotransmitter een belangrijke rol.

Ook helpt een banaan tegen een hoge bloeddruk. Ze zijn zeer rijk aan kalium, dat weer een buffer vormt voor de efffecten van zoudt op het lichaam.

 

Ansjovis

Hart en bloedsomloop

In ansjovis zit een hoge gehalte omega 3-vetzuren, dat zorgt  voor cholesterolgehalte en biedt bescherming tegen infectieschade aan de vaatwanden.

Astma en eczeem

Ook helpt ansjovis bij het aanmaak van ontstekingsremmende stoffen. Het helpt zeer goed bij het beheersbaar houden van kwalen als astma, eczeem en artritis.

 

Volgende week kan je meer heilzame groeten en fruit terugvinden op onze site.