Nieuws/Binnenland
987383379
Binnenland

Politie twijfelt niet: lichamen in gevonden Kia Picanto zijn van vermiste Hebe (10) en Sanne (26)

Het politieonderzoek bij knoooppunt Empel.

Het politieonderzoek bij knoooppunt Empel.

DEN BOSCH - De politie zegt er niet aan te twijfelen dat de twee doden in de gevonden Kia Picanto bij knooppunt Empel (A59/A2) de vermiste Hebe (10) en Sanne (26) zijn. De identiteit van de twee is nog niet officieel vastgesteld.

Het politieonderzoek bij knoooppunt Empel.

Het politieonderzoek bij knoooppunt Empel.

Een woordvoerder van de politie zegt dat een agent woensdagavond bandensporen zag bij het knooppunt. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld die de auto vond. De auto ligt aan de linkerkant van de weg in het water in een flauwe bocht van knooppunt Empel. Er zijn schermen geplaatst rond de vindplaats. Deze plek ligt op de route van Raamsdonksveer naar Vught. Wegens het onderzoek is de A59 vanuit Waalwijk richting Den Bosch afgesloten bij knooppunt Empel. Het onderzoek is inmiddels afgerond en de lichamen zijn geborgen. Ook de auto is geborgen en zal op een andere locatie verder onderzocht worden. „Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte”, aldus de politie op Twitter.

Mark Deckers (35) is de beste vriend van Sanne, en vanaf het moment van haar vermissing zocht hij onafgebroken mee. Hij is woensdagavond ter plaatse en is zeer geëmotioneerd. ,,Ze zijn er niet meer”, zegt hij.

Tekst gaat verder onder de tweet en kaart

De Kia is inmiddels geborgen.

De Kia is inmiddels geborgen.

Sanne en Hebe zouden voor het laatst gezien zijn op de A59 bij Waspik, in een zwarte Kia Picanto. De twee zijn maandag aan het eind van de middag vertrokken vanaf ’t Overstapje. Dit is een orthopedagogisch dagcentrum aan de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze waren op weg naar het huis van Hebe in Vught. Daar kwamen de twee nooit aan. Hebe is meervoudig gehandicapt en heeft zorg nodig. Sanne is haar begeleidster. De politie stuurde maandag een Amber Alert uit.

Zoekacties

Woensdag zijn er de hele dag zoekacties geweest tussen Raamsdonksveer en Vught. Zo zocht het Veteranen Search Team onder meer in Waspik en Drunen. Woensdagmiddag werd er een rijstrook van de A59 bij Waspik afgezet vanwege de zoektocht. Ook werd er een politiehelikopter ingezet. „Wat we ons allemaal afvragen, is hoe het kan dat zo’n auto met twee meiden verdwijnt”, aldus een politiewoordvoerder diezelfde middag.

„In totaal hebben iets meer dan tweehonderd mensen gezocht”, aldus de woordvoerder van het Coördinatie Platform Vermissing. Woensdagavond werden de zoekacties aan het begin van de avond afgeschaald, omdat het te donker werd.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Moeder

De moeder van Hebe deelde maandag een bericht over de vermissing op Facebook: „Een bericht dat ik nooit gedacht had te moeten schrijven. Sanne en Hebe zijn vermist. Ze zijn nooit aangekomen toen Sanne Hebe thuis ging brengen van ’t Overstapje in Raamsdonkveer naar Vught. Wij zijn in shock”, aldus de vrouw.

Dagcentrum ’t Overstapje

Medewerkers en cliënten bij orthopedagogisch dagcentrum ’t Overstapje zijn verdrietig en verward door de vermissing van Hebe en Sanne. Dat liet een woordvoerder woensdagmiddag weten van overkoepelende zorgstichting Prisma, waar ’t Overstapje onderdeel van uitmaakt.

Hebe maakte onderdeel uit van een groep van zeven cliënten. „Dit doet veel met de groep”, aldus de woordvoerder. „Er is veel emotie, net zoals in de rest van Nederland. We doen wat we kunnen doen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen.”