Nieuws/Binnenland
987393786
Binnenland

Reanimatie mocht niet baten

Politie mogelijk betrokken bij dood ggz-cliënt in Zeeland

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

KLOETINGE - De Rijksrecherche doet onderzoek naar het overlijden van een cliënt van een instelling in Kloetinge, een plaatsje in Zeeland. Mogelijk is de politie hierbij betrokken.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De instelling is gevestigd aan de Oostmolenweg. Om welke instelling het gaat zegt de politie niet, maar aan die weg zit Emergis, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Zondag aan het eind van de middag werden hulpdiensten met spoed opgeroepen naar die zorglocatie. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Wat zich precies heeft afgespeeld, is onduidelijk. „Er heeft iets plaatsgevonden met een cliënt van de instelling en dat is uitgemond in een reanimatie”, aldus de politiewoordvoerder.

Het onderzoek wordt gedaan op last van het OM. Een woordvoerster kan ook niet veel toevoegen, maar verduidelijkt de situatie wel een beetje: „De politie is daar ter plekke gekomen om assistentie te verlenen in die ggz-instelling, met betrekking tot deze cliënt.”

Emergis reageert diep geraakt te zijn door wat er gebeurd is. „We leven mee met de nabestaanden, patiënten, collega’s en de politie. We wachten het onderzoek van de Rijksrecherche af en laten ook zelf door een externe deskundige een onderzoek doen. Omdat we de resultaten van de onderzoeken afwachten, kunnen we verder geen mededelingen doen”, aldus de organisatie.

Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop