Nieuws/Buitenland
987592
Buitenland

'Burger King-baby' op zoek naar moeder

Een Amerikaanse vrouw die als baby te vondeling is gelegd bij een Burger King, is op zoek naar haar biologische moeder. De 27-jarige Katheryn Deprill was nog maar een paar uur oud toen ze in 1986 werd achtergelaten op het toilet van een hamburgerzaak in de stad Allentown (Pennsylvania). Er verschenen destijds meerdere artikelen over de 'Burger King-baby'.

Deprill plaatste onlangs een foto van zichzelf op Facebook met de tekst: „Op zoek naar mijn biologische moeder. Ze beviel van mij op 15 september 1986. Help me alsjeblieft om haar terug te vinden.” Ruim 20.000 mensen hebben haar oproep gedeeld.

Deprill, inmiddels getrouwd en moeder van drie kinderen, is niet boos op haar biologische moeder. Ze is haar juist dankbaar dat ze haar niet bij het vuilnis heeft achtergelaten, meldt ABC News vrijdag. „Misschien was ze wel jong en heel bang”, oppert Deprill.

Deprill is kort na haar geboorte geadopteerd. Haar adoptiefmoeder heeft alle artikelen van destijds bewaard in een plakboek, die ze haar dochter op haar 12e gaf. Deprill is benieuwd naar haar biologische familie. „Iedereen wil weten waar die vandaan komt”, zei ze. „Misschien heb ik wel broers en zussen.”