Nieuws
987652
Nieuws

Rolls-Royce teast speciale Phantom Drophead Coupé

Rolls-Royce brengt binnenkort de Bespoke Waterspeed Collection uit. Dit is een serie van 35 speciale Phantom Drophead Coupés, waarmee wordt gevierd dat in 1937 het snelheidsrecord op het water werd behaald met een Rolls-Royce motor.

Sir Malcolm Campbell wist in zijn Bluebird K3 hydroplane boot, met een Rolls-Royce’s R-Type motor, op 2 september 1937 een snelheid van 129.5 mijl per uur (208,4 km/h) te halen. Hiermee pakten de Britten het record af van de Amerikanen die het de vijf jaar daarvoor in handen hadden.

Blauw

De speciale Phantom Drophead Coupé krijgt een duotone exterieur van blauw (Maggiore Blue) en geborsteld staal. Volgens het merk zijn er bij de afwerking van het model materialen gebruikt die nog niet eerder in een Rolls-Royce zijn verwerkt. De Britse autobouwer laat ons nog even wachten op het resultaat, maar geeft wel alvast een ontwerpschets vrij. We zien daar onder andere dat de Tonneau cover in hetzelfde geborstelde staal is uitgevoerd als de motorkap. Verder zijn er blauwe details en een inscriptie te vinden in het interieur en zijn zelfs de wielen voorzien van blauwe elementen.

Tijdens het Concours d'Elegance Villa d'Este (23-25 mei) zal de special edition worden gepresenteerd.