Nieuws
987654
Nieuws

Digitale stripwinkel Comixology gehackt

Hackers hebben toegang weten te krijgen tot persoonlijke gegevens van klanten van de digitale stripwinkel Comixology. Dat heeft het bedrijf toegegeven in een e-mail aan klanten waarin het hen vraagt om hun wachtwoorden te veranderen.

De cybercriminelen hebben gebruikersnamen en e-mailadressen gestolen. Ook zijn wachtwoorden buitgemaakt, al zijn deze versleuteld en zouden de hackers veel moeite moeten doen om dit te kraken. Desalniettemin stelt Comixology dat het slim is om deze toch te wijzigen. Ook op andere sites en diensten waarbij dezelfde combinatie van e-mail en wachtwoord gebruikt wordt, is het een goed idee om ze te veranderen.

De stripwinkel stelt verder dat er geen betalingsgegevens zijn gestolen, omdat het bedrijf deze niet lokaal opslaat. Ook waarschuwt het voor mogelijke phishing-mails die als gevolg van deze digitale inbraak verstuurd kunnen worden. Hierbij doen de verstuurders zich voor als de winkel met als doel om alsnog wachtwoorden buit te maken.

Comixology is één van de grootste online stripwinkels ter wereld. De dienst is vooral popualr dankzij zijn sterke apps voor tablets en zijn brede aanbod.