Nieuws
987656
Nieuws

Groei tabletmarkt neemt af

De verkoop van tablets zal dit jaar toenemen, maar in een veel trager tempo dan vorig jaar omdat consumenten nog steeds tevreden zijn over de apparaten die ze al in bezit hebben. Dat blijkt uit onderzoek van IDC.

De wereldwijde verkoop van tablets neemt dit jaar volgens de onderzoekers toe met 19,4 procent en dat is fors minder dan de 51,6 procent groei in 2013. Bovendien hebben de analisten hun voorspelling over 2014 met 3,6 procentpunt naar beneden toe bijgesteld.

De groei wordt vertraagd doordat consumenten in ontwikkelde markten zoals de Verenigde Staten vast blijven houden aan high-end tablets die ze eerder hebben gekocht, zo legt het onderzoeksbureau uit. Slechts weinigen hebben het idee dat ze hun tablet moeten upgraden op de manier waarop ze dat de afgelopen jaren heb ben gedaan en dat is van invloed op de groeicijfers.

Veel fabrikanten hebben zich de afgelopen jaren gericht op het maken van minder dure tablets. Volgens IDC daalt de gemiddelde verkoopprijs de komende jaren echter minder hard, omdat consumenten zich nu meer richten op apparaten die langer meegaan dan op heel goedkope apparaten. Dit jaar daalt de gemiddelde verkoopprijs van tablets naar verwachting met 3,6 procent, vergeleken met 14,6 procent in 2013.