Nieuws
987683
Nieuws

Onderzoek

Bucket list voor gepensioneerden

Achter de geraniums zitten is er allang niet meer bij voor de gepensioneerden. Zij willen er massaal op uit, om de vrije tijd zo effectief mogelijk te besteden om de wereld te zien.

Dat blijkt uit een onderzoek onder drieduizend Britten door Skipton Building Society. Hen werd gevraagd wat zij het liefst zouden doen als zij zouden stoppen met werk.

Het merendeel van de ondervraagden, onder wie achthonderd 45-plussers, geeft aan dat het pensioen de ideale kans is om, na jaren van werk en andere verplichtingen, eindelijk de reisdromen in vervulling te laten gaan. 

43 procent van de deelnemers ziet het pensioen zelfs als de mooiste tijd van het leven. Twee derde ziet deze periode als een tijd om alle ambities waar te maken.

Op de bucketlijst staan vooral reisgerelateerde punten, zoals het maken van een cruise, een safari, een bezoekje brengen aan de Chinese Muur en duiken bij de Malediven. Maar de kleinkinderen worden niet vergeten. Zo willen veel mensen graag met het grut naar Disneyland en ze meenemen naar de kerstman. 

De bucket list voor gepensioneerden

1. Sight-seeing2. Een cruise maken3. Het noorderlicht zien4. Verhuizen naar het buitenland/ een tweede huis kopen5. Tripjes maken met de trein6. Door Europa reizen met een camper7. Herbeleven van de huwelijksreis8. Route 66 rijden9. Op safari10. Een buitenlandse taal leren spreken11. De Chinese Muur bezoeken12. Thee drinken bij The Ritz13. Gokken in Las Vegas14. Een behandeling in een spa15. Kleinkinderen meenemen naar Disneyland16. Bustours maken17. Zwemmen met dolfijnen18. Familieleden in het buitenland bezoeken19. Wandelen in het Lake District20. Naar Stonehenge gaan21. Lid worden van de National Trust22. De kleinkinderen meenemen naar de kerstman23. Vlucht maken met een heteluchtballon24. Duiken bij de Malediven25. Een ritje maken op een olifant

Hoe ziet de top drie van uw 'bucket list' eruit? Deel het met de Reiskrant via een reactie. Mailen kan ook naar reiskrant@telegraaf.nl.