Nieuws/Binnenland
987687
Binnenland

Donkere wolken boven verbreding A2

Hoewel het nieuwe asfalt er al ligt, wordt het besluit om de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven te verbreden mogelijk alsnog vernietigd. De gemeente Vught concludeert dat vrijdag op basis van een advies aan het Europese Hof van Justitie.

De verbreding van de A2 langs beschermde natuur is een half jaar geleden afgerond terwijl de rechtszaak van een groot aantal tegenstanders zoals inwoners van Vught en milieuclubs nog niet was beslecht.

De Raad van State vroeg uitleg aan het hof over een Europese richtlijn over aantasting van beschermd natuurgebied en natuurcompensatie.

Natuurcompensatie is mogelijk maar dat moet de Raad van State nog goed controleren, staat in het advies. De gemeente en de Stichting Overlast A2 concluderen daaruit dat het besluit om de snelweg te verbreden niet aan Europese regels voldoet en dat vernietiging van het besluit dreigt. Ze wilden hun interpretatie vrijdag niet toelichten.

In de meeste gevallen volgt het Europese hof de conclusie van de adviseur. Een definitieve uitspraak van de Raad van State kan nog maanden op zich laten wachten.