Nieuws/Binnenland
987707
Binnenland

Vrijspraak in moordzaak minnaar

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag een 40-jarige man vrijgesproken van moord op de minnaar van zijn vrouw. Er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs om de verdachte als de schutter aan te merken.

De officier van justitie eiste 2 weken geleden 15 jaar celstraf tegen de verdachte. Die stelde dat de achtergrond van de moord alles heeft te maken met een eeuwenoude, sterke culturele traditie rond eerschending, jaloezie en wraak.

Het 44-jarige slachtoffer werd op 10 januari vorig jaar met meerdere schotwonden, waaronder een in het hoofd, aangetroffen in het gebouw van een Turkse vereniging in Rotterdam.

Volgens de officier heeft de verdachte het slachtoffer en zijn vrouw regelmatig afgeluisterd via een zogenoemde spyfone. Hierdoor werden zijn vermoedens van ontrouw bevestigd. „In het licht daarvan kan het niet anders dan dat de verdachte één en ander heeft gepland”, aldus de officier. Bovendien zaten er schotresten op de jas en spijkerbroek van de verdachte. Zo ook op de kleding van het slachtoffer, wat erop wijst dat er van dichtbij is geschoten.

Die schotresten waren voor de rechtbank nu net het heikelijke punt in de bewijsvoering. „De kans dat die uit dezelfde bron komen is even groot als dat die schotresten uit verschillende bronnen komen”, aldus de rechtbank. Die stelde wel nadrukkelijk dat de dingen kunnen zijn gegaan zoals de officier betoogde. Toch is dat niet genoeg voor een veroordeling, vindt de rechter.