Nieuws
987735
Nieuws

Is dit Mr Bitcoin ?

Satoshi Nakamoto ontkent dat hij de bedenker is van bitcoin. Donderdag claimde Newsweek dat de 64-jarige Japanse Amerikaan, woonachtig in een bescheiden eensgezinswoning in Californië, de bedenker is van de digitale munt.

Nakamoto werd donderdag plots overladen met aandacht na een interview, vergezeld van zijn foto, in het Amerikaanse blad Newsweek. Daarin zegt hij: „Ik ben er niet langer bij betrokken en kan er verder niets over zeggen. Het is nu aan andere mensen, zij hebben nu de leiding.”

In een interview met Associated Press zegt Nakamoto dat hij verkeerd is begrepen.

Newsweek houdt vast aan het artikel, waarvoor ook is gesproken met familieleden van Satoshi Nakamoto en bitcoin-ontwikkelaar Gavin Andresen. Andresen benadrukt tegenover Newsweek dat hij heeft samengewerkt met de bedenker van bitcoin maar dat deze vragen over zijn persoonlijk leven ontweek en dat hij zelfs zijn stem nooit heeft gehoord.

Sinds de oprichting van bitcoin in 2009 is er veel gespeculeerd over de bedenker hiervan. Vaststaat dat deze persoon (of personen) zich Satoshi Nakamoto noemt, al werd er vanuit gegaan dat dit een pseudoniem is. Op bitcoinfora wordt ernstig getwijfeld aan de Newsweek onthulling.