Nieuws/Binnenland
987759
Binnenland

Hulp voor jonge starters

Jonge ondernemers helpen bij het (door)starten van hun bedrijf, dat gaan Stichting Jong Ondernemen en Stichting Qredits doen. De organisaties ontwikkelen daarvoor een gezamenlijk programma voor jonge (student-)ondernemers. Ze tekenden daarvoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking met Qredits maakt het voor Jong Ondernemen mogelijk om studenten die meedoen aan de huidige onderwijsprogramma’s beter te begeleiden om van hun studentenbedrijf een echte onderneming te maken. Daarnaast biedt het programma een handreiking aan jongeren die nog geen onderwijsprogramma van Jong Ondernemen hebben gevolgd, maar wel een eigen bedrijf zijn gestart. Het programma richt zich op studenten en pas afgestudeerden van alle onderwijsniveaus, die al zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of van plan zijn dit binnenkort te doen.

Doorstart

Jong Ondernemen laat leerlingen en studenten op jonge leeftijd kennismaken met ondernemerschap. Als onderdeel van de programma’s Junior Company en Student Company schrijven jongeren op het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo een ondernemingsplan, doen ze marktonderzoek en regelen ze de inkoop, productie en verkoop van hun product of dienst. Ze vergaren hun eigen startkapitaal door de verkoop van aandelen, betalen belasting en leggen verantwoording af aan hun aandeelhouders. Onder begeleiding van een docent en externe begeleider runnen de deelnemers een jaar lang hun eigen bedrijf.