Nieuws/Binnenland
987772
Binnenland

Raadslid dreigt met kruisigen katten

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Fjodor Molenaar (GroenLinks) heeft gedreigd de katten van zijn buren te kruisigen. Molenaar uitte de bedreigingen via Facebook. PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme slingerde het bericht vrijdagmiddag de wereld in.

"Wees niet boos of verdrietig als uw vierpotig huisdiertje binnenkort gekruisigd aan uw voordeur hangt, want wij zijn het gezeik van jullie katten tegen onze voordeur helemaal zat. Dit is een laatste waarschuwing. Hou je poesjes lekker binnen, zorg dat ze zijn opgevoed en dat ze jullie buren geen overlast bezorgen. Bedankt!", schreef het raadslid drie weken geleden op de Facebookpagina van de bewoners van zijn wooncomplex.

Molenaar is geschrokken van het feit dat zijn Facebookbericht opeens weer opduikt. ,,Ik heb dat drie weken geleden in een boze opwelling in een besloten groep neergezet. Het heeft er nog geen vijftien minuten opgestaan en toen heb ik het alweer verwijderd."

Het GroenLinksraadslid is het zat dat de buurtkatten telkens tegen zijn voordeur aan sproeien, waardoor er een doordringende kattenpislucht hangt. „Ook mijn planten gaan constant dood en drie weken geleden werd het me even te veel. Maar ik heb spijt van het bericht, ik heb ook mijn excuus aangeboden aan mijn buren.”