Nieuws
987827
Nieuws

Poetin: Westen begrijpt ons niet

De Russische inspanningen om de crisis over de Krim te de-escaleren, worden in het Westen niet begrepen. Dit zegt een woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetn.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken klaagde in een vrijdag verspreide verklaring dat de NAVO vooringenomen is over Oekraïne. Het bondgenootschap heeft woensdag de samenwerking met Rusland op een lager pitje gezet. Het ministerie waarschuwt dat het bovendien „extreem gevaarlijk is om de NAVO-factor te betrekken bij de gecompliceerde situatie van Oekraïne. Dat zorgt alleen maar voor meer spanningen en ondermijnt de kans op een regeling”.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft er donderdag bij zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin nog op aangedrongen mee te werken aan een diplomatieke oplossing. Voor de tweede keer in zes dagen belden de twee wereldleiders elkaar over de crisis in Oekraïne, dit keer een uur lang.

Deze „diplomatieke afslag” is volgens het Witte Huis mogelijk als Moskou in overleg gaat met de nieuwe regering in Kiev. Bij een oplossing voor het conflict zou rekening worden gehouden met de belangen van zowel de Russen als de Oekraïners op het Krim-schiereiland.