Nieuws
987830
Nieuws

Gamers helpen oprichter gamefestival van ziekenhuisrekening af

Gamers en mensen binnen de gamesindustrie zijn sinds donderdag bezig om Brandon Boyer, oprichter van het bekende Independent Games Festival, te helpen zijn enorme ziekenhuisrekening af te betalen. In 2013 werd kanker bij Boyer geconstateerd, waarvoor hij vervolgens werd geopereerd. Zijn verzekering weigerde echter voor de kosten op te draaien.

Hoewel Boyer verzekerd was, weigerde deze de rekening van $110.000 te betalen. Het bedrijf, Humana, deed dit omdat er mogelijk sprake was van dat de ziekte al voor het aangaan van de verzekering bestond. Dit werd geconcludeerd uit één opmerking van Boyer bij het medische onderzoek dat hij als onderdeel van de aanvraag moest ondergaan. Hij stelde namelijk dat hij in de afgelopen jaren weleens buikpijn heeft gehad.

Hoewel Boyer een bekende naam is binnen de gamesindustrie - naas het IGF is hij ook oprichter van de gamesite Venus Patrol - heeft hij niet de financiële middelen om zijn torenhoge doktersrekeningen te kunnen betalen. Ten einde raad besloot hij dan ook maar een pagina op GoFundMe.com aan te maken, waarop mensen een bijdrage kunnen leveren.

De reactie van gamers en de gemeenschap binnen de industrie bleek overweldigend. Een dag na het online zetten van de GoFundMe-pagina staat de teller al op meer dan $77.000. Gamesuitgever Devolver Digital biedt zelfs een speciale gamesbundel aan waarvan de opbrengsten naar Boyer gaan. De Nederlandse gamestudio Vlambeer verwijst via zijn thuispagina door naar de campagnepagina.