Nieuws/Binnenland
987855
Binnenland

Nachttour Amsterdam

N8, de organisatie achter Museumnacht Amsterdam, organiseert voor de tweede keer het culturele minifestival Nachttour. Vorig jaar werd de Grachtengordel verkend, dit jaar gaat in de nacht van 13 maart het vergrootglas over de Plantagebuurt.

"Dierentuin Artis kent iedereen, maar weten mensen dat hier een van de oudste natuurhistorische bibliotheken van Nederland is gevestigd? De Artis Bibliotheek bestaat uit een prachtige collectie boeken over planten en dieren, maar ook atlassen en wereldkaarten. Niet voor niets is natuurhistoricus en avonturier Redmond O'Hanlon hier kind aan huis", aldus N8. Bezoekers van Nachttour kunnen de bibliotheek van binnen zien en krijgen een turbohoorcollege Animal Studies van UvA-docent Maarten Reesink.

Wat meer richting Oost, in het Tropenmuseum, worden bezoekers getrakteerd op literatuur van onder meer Karin Amatmoekrim en Robert Vuijsje. En in het Verzetsmuseum spelen jonge theatermakers. Tenslotte kan er nageborreld worden in Desmet Studio's. Dit oude theater wordt nu gebruikt als televisiestudio en podium voor artiesten als de Jeugd van Tegenwoordig.

www.n8.nl