Nieuws/Binnenland
987856
Binnenland

'In Rotterdam spreken we Nederlands'

Ophef om VVD-poster

Een verkiezingsposter van de Rotterdamse VVD wekt grote verontwaardiging op. Op de flyer, die op verschillende plekken in de stad hangt, prijkt de tekst: "In Rotterdam spreken we Nederlands."

De oranje onderstreepte VVD-boodschap heeft voor een storm verontwaardigde reacties gezorgd op sociale media. De VVD kreeg op Twitter het verwijt dat de stelling 'onthutsend' is, 'zeker in een internationale stad als Rotterdam.'

Cabaretier Jan Jaap van der Wal bemoeide zich met de discussie: 'In Rotterdam hebben we de betekenis het liberalisme even afgezonken in de Maas", twitterde hij. Ook uit eigen kring klonk kritiek op de tekst. 'In Wormerland is iedereen welkom,' aldus de plaatselijke VVD-lijsttrekker.

Geen spijt

De Rotterdamse lijsttrekker van de VVD, Jeannette Baljeu zegt geen spijt te hebben van de slogan. "Wij hebben opzettelijk gekozen voor een prikkelende stelling om de discussie op gang te brengen. Dat is gelukt."

"Wij vinden dat mensen die zich hier vestigen Nederlands moeten spreken. Dat is niet alleen belangrijk voor henzelf, maar ook voor hun kinderen. Anders beginnen die met een hele grote leerachterstand op school", aldus Baljeu in het AD.