Nieuws/Buitenland
987858
Buitenland

Vrouw na zes jaar dood in auto gevonden

Zes jaar lang hadden bewoners van het Amerikaanse Pontiac hun buurvrouw niet gezien. Terwijl ze dachten dat ze op reis was, lag ze al die tijd gemummificeerd op de achterbank van haar auto.

Dat meldt CNN. Hoewel de buren van de vrouw haar al tijden niet hadden gezien, werden betalingen jarenlang gewoon gedaan. Een van de buren maaide het gras van de vrouw zodat haar tuin er verzorgd bleef uitzien. De buren dachten dat ze aan het reizen was.

Op een gegeven moment werd er niet meer betaald. Na een waarschuwing besloot de bank, die de hypotheek voor het huis had verstrekt, tot executie. Toch vroeg niemand zich af wat er met de bewoonster was gebeurd. Tot deze week.

Een klusjesman kwam een gat in het dak repareren en deed de gruwelijk ontdekking. Op de achterbank van haar auto, die in de garage bij het huis stond, lag het gemummificeerde lichaam van de vrouw. Autoriteiten denken dat de vrouw zeker al zes jaar dood is. Het is nog niet precies duidelijk wat er is gebeurd. De doodsoorzaak wordt onderzocht.

De identiteit van de vrouw is nog niet bekendgemaakt. Familie van het slachtoffer moet nog worden ingelicht. Buren zeggen dat de vrouw in de veertig was en van Duitse afkomst. De vrouw hield veel voor zichzelf en had weinig contact met haar buren.

De politie is in 2007 nog wel bij het huis wezen kijken nadat een buur haar al een tijdje niet had gezien. Er werd niets verdachts gezien waarna de politie weer wegging.

Medisch onderzoeker Bernardino Pacris zegt dat de huid tijdens het mummificatieproces een perkamentachtige consistentie en een leerachtige textuur ontwikkelt. Het is ongebruikelijk dat een lichaam in die toestand wordt ondekt, maar 'eens in de zoveel tijd zien we dat.'