Nieuws/Binnenland
987872
Binnenland

Medisch bedrijf wint MKB Export Award

Dovideq Medical uit Deventer is de winnaar van de eerste MKB Export Award. Eigenaar en directeur Bert Dommerholt ontving de prijs donderdagmiddag in Nieuwegein tijdens een bijeenkomst voor exporteurs.

MKB-Nederland en TNT Express hebben de MKB Export Award in het leven geroepen om ondernemers uit te dagen een eerste stap over de grens te zetten of om hun exportactiviteiten uit te breiden.

Dovideq produceert meetinstrumenten voor de kwaliteitsbeoordeling van endoscopen die worden gebruikt bij kijkoperaties. Het bedrijf laat met de winst van de MKB Export Award een kleine honderd mkb-bedrijven achter zich. De jury heeft haar selectie gemaakt op basis van het profiel, het exportplan en de motivatie van de deelnemers. Ook het aantal stemmen dat zij via sociale media wisten binnen te halen, speelde daarbij een rol. 

De prijs bestaat uit een tegoed van € 30.000 aan Expressvracht van TNT Express. Van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en taleninstituut Regina Coeli, die de verkiezing beide ondersteunen, krijgt de ondernemer respectievelijk een Zakenpartnerscan ter waarde van € 500 en een talencursus naar keuze bij de nonnen in Vught ter waarde van € 3.000.