Nieuws
987938
Nieuws

'Pas op, motorrijders gaan de weg op'

De ANWB verwacht dat komend weekeinde motorrijders massaal de weg opgaan. Reden is het mooie weer dat in het verschiet ligt. „We adviseren motorrijders en automobilisten extra oplettend te zijn. Alle weggebruikers moeten weer aan elkaar wennen en elkaar ook goed opmerken”, zo meldt de ANWB op zijn website.

Volgens de mobiliteits- en toeristenbond moeten weggebruikers alert zijn op het gedrag van motorrijders. „Veel motorrijders zijn nog wat 'stroef', moeten het korte stuurwerk weer in de vingers krijgen en reageren misschien niet altijd zoals verwacht. Geef ze wat extra ruimte”, adviseert de ANWB.

Voor de motorrijders heeft de ANWB als boodschap: begin rustig, check de bandenspanning, draag beschermende kleding en controleer je verlichting.

Elk voorjaar verdubbelt het aantal motorrijders dat door een verkeersongeval om het leven komt. „Veel motorrijders rijden alleen in de lente en zomer. De vaardigheden voor het berijden van een motor zijn weggezakt en daarom heeft deze motorrijder een verhoogd risico”, aldus Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV in een vorig jaar verschenen rapport.