Nieuws/Binnenland
988242
Binnenland

Hulp op maat voor noodlijdende bedrijven

Vrijdag is de lancering van MKB Doorstart, een platform dat gezonde bedrijven met (dreigende) financiële problemen een impuls geeft. Het initiatief start in Flevoland, de ambitie is om de portal in heel Nederland toegankelijk te maken.

De lancering wordt gecombineerd met de opening van de Ondernemers­pleinen (overheidsloket voor ondernemers) in Almere en Lelystad. Minister-president Mark Rutte geeft daarvoor het startschot. 

Door problemen in een vroeg stadium te signaleren (door bedrijven zelf, of via partijen als bank, accountant of (zaken)partner) kunnen grote problemen worden voorkomen. Oplossingen komen in de vorm van financiering, coaching, begeleiding of een schuldregeling. Dankzij de medewerking van banken, overheden en maatschappelijk investeerder Start Foundation hoeft de ondernemer niets te betalen voor de hulp.

Hoe snel de landelijke uitrol van de dienst in werking kan worden gezet, hangt onder meer af van de medewerking van banken en gemeenten. Maar de reacties zijn posietief, dus verwacht wordt dat ook ondernemers buiten Flevoland snel geholpen kunnen worden.

Aanmelden kan via www.mkbdoorstart.nl