Nieuws
988444
Nieuws

Apple patenteert iPhone met flexibel scherm

Gadgetgigant Apple patenteert zich normaal gesproken al een slag in de rondte, maar heeft nu een wel heel expliciet octrooi aangevraagd op een nieuw design voor zijn iPhone. Het gaat om ontwerp waarbij het scherm helemaal rond de telefoon gevouwen is.

Zo valt althans op te maken uit de tekening die bij het patent hoort. Uit de tekst blijkt dat het om twee amoled-schermen gaat die feitelijk samengevoegd worden. Op de plekken waar op huidige iPhones fysieke knoppen zitten - zoals de mute-knop - zitten op het patent virtuele versies.

Ook moet het apparaat een camerasysteem hebben met gezichtsherkenning, waardoor de telefoon weet naar welke kant de gebruiker kijkt.

De telefoon zelf is niet langer een rechthoek, maar heeft van onderen gezien een ovalen vorm. Doordat er in feite geen randen meer om het scherm zitten, is er ook meer ruimte om icoontjes te tonen. In de illustratie zijn vijf apps naast elkaar te zien, terwijl op huidige modellen slechts vier naast elkaar te zien zijn.

Een patent is niet direct een bewijs dat het bedrijf ook daadwerkelijk een dergelijke iPhone gaat maken, maar het laat hoe Apple denkt als het gaat om de toekomst van zijn smartphone.