Nieuws/Binnenland
988446
Binnenland

Man uit Boekel niet door politiekogels gedood

De 45-jarige man die dinsdagochtend in Boekel verwikkeld raakte in een vuurgevecht met de politie, is niet door politiekogels gedood. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de man door munitie uit zijn eigen wapen is gedood. De man had een wapenvergunning. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dat woensdag gemeld op basis van de uitkomst van de sectie en het onderzoek.

De politie was sinds maandagavond laat op zoek naar de man. Later werd hij gezien met een wapen in de Beatrixlaan, waar hij woont. Hij brak in bij de overbuurman en vanuit dat huis schoot hij op de politie. Hij trof een agent in het been.

Het interieur van het huis werd vernield en in de tuin gegooid. Na aankomst van een arrestatieteam ontstond een hevig vuurgevecht. Toen het arrestatieteam het huis binnenging, werd de man dood gevonden.

Bewoner Marco van Sleeuwen van het vernielde huis is woensdag eerder teruggekeerd van zijn vakantie. De ravage is volgens hem niet te beschrijven, zei hij woensdagmiddag kort na aankomst in Boekel. „Het is een grote schok om de spullen uit de kinderkamer in de tuin te zien liggen.”

In het dorp gaat het verhaal dat hij ruzie had met de overbuurman die vorig jaar is ontstaan tijdens de bouw van een carnavalswagen. Van Sleeuwen erkent dat er een meningsverschil was. „Maar dat heeft iedereen wel ooit. Ik kan me niet voorstellen dat het daar mee te maken heeft”, zei hij.

De oorzaak en juiste toedracht van het schietincident worden nog verder onderzocht, aldus het OM.