Nieuws
988454
Nieuws

Extreme creaties van tuner Mansory in Genève

Op de autoshow van Genève staat ook dit jaar weer een bedrijf dat dapper weerstand biedt tegen alle vormen van bescheidenheid. Tuner Mansory heeft weer enkele extreem aangepaste supercars meegenomen.

Mansory Bugatti Veyron Vivere

De tuner heeft geen enkel probleem met het aanpassen van een miljoenen kostende hypercar. De W16-motor in deze Bugatti Veyron blijft onaangetast, want Mansory pakt alleen het uiterlijk aan. Aan de voorzijde zien we iets gewijzigde luchtopeningen en een extra spijltje voor de grille. Aan de achterzijde zitten extra luchtuitlaten en is de diffuser gewijzigd. Daarnaast zijn er extra luchtinlaten op het dak te vinden. Speciale vijfspaaks wielen maken het geheel af. Uiteraard is ook het interieur aangepakt met een compleet nieuwe bekleding die past bij de kleurencombinatie van het exterieur.

Mansory Rolls-Royce Wraith

Deze Rolls-Royce springt meteen in het oog dankzij zijn kleur die Mansory "Petrol Blue" noemt. Behalve de aangepaste bumpers en het speciale kleurtje heeft de tuner ook de motor aangepakt. De twaalfcilinder produceert normaal 632 pk, maar dat vonden ze blijkbaar niet genoeg. Nu levert de krachtbron 740 pk, waardoor de sprint naar 100 km/h nog maar 4,4 tellen duurt. De snelheidsbegrenzer is verdwenen, waardoor de top niet op 250 km/h, maar op 300 km/h ligt. Ook dit project is voorzien van nieuwe wielen en een aangepast interieur.

Mansory Lamborghini Aventador LP700-4 Carbonado GT

De opgevoerde motor van de Rolls valt echter in het niets bij deze aangepaste Lamborghini Aventador. De V12 levert nu geen 700 maar 1600 pk! Het maximum koppel is elektronisch begrensd op 1200 Nm. Dit bizarre vermogen wordt onder meer bereikt door de toevoeging van twee turbochargers. Verder zijn ook de zuigers, drijfstangen, drijfstanglagers, krukas en de cilinderkop vervangen. De Carbonado GT doet de 0-100-sprint in 2,1 seconden en de topsnelheid ligt ergens boven de 370 km/h. De bodykit zorgt er niet alleen voor dat de Aventador er extreem uitziet, maar ook dat de auto een stukje breder wordt. Bij de vooras komt er 40 mm bij en bij de achteras groeit de Lambo 50 mm.

Mansory Bentley Continental Flying Spur

Deze aangepaste Bentley krijgt van Mansory enkele subtiele wijzigingen in het exterieur en is voorzien van een stijlvolle duotone lak. Ook hier kon de tuner het niet laten om de motor aan te passen, wat resulteert in een 6.0 W12 met 900 pk en 1.100 Nm. Hierdoor doet dit luxe slagschip de sprint naar de 100 km/h in 3,6 seconden. De topsnelheid wordt pas bereikt bij 340 km/h. Uiteraard zijn nieuwe 22 inch wielen en een aangepast interieur ook van de partij.