Nieuws
988465
Nieuws

Normaal stopt in jubileumjaar 2015

Boerenrockband Normaal stopt in 2015 na de jubileumtour. De dialectband rond zanger Bennie Jolink bestaat dan 40 jaar. Dat maakte Jolink bekend in de Anhangerschapsbode, het fanclubblad van Normaal.

Helemaal zeker is het overigens niet dat de band ermee ophoudt. Jolink, die altijd last van zijn luchtwegen heeft, laat het afhangen van zijn gezondheid. „In principe wordt 2015 het laatste jaar, maar als ik er daarna zin in heb, zal ik zeker weer op de planken gaan,” zegt hij in het fanclubblad. Dat gebeurt dan volgens hem gewoon onder de naam Normaal.

Het jubileumjaar gaat van start in het openluchttheater in Lochem, waar Normaal op Hemelvaartsdag 1975 begon. De nog niet eerder gehoorde combinatie van rock- en bluesmuziek met teksten in dialect zorgde voor een sensatie. Korte tijd later scoorde Normaal met Oerend Hard hun eerste en grootste hit.

In 2015 komt ook een nieuw album uit, bestaande uit meerdere cd's. In gaat een expositie open met historisch materiaal, decordoeken en schilderijen van Bennie Jolink.