Nieuws
988476
Nieuws

Nederlandse fans Veronica Mars starten petitie

Fans van de hitserie Veronica Mars die via crowdfunding de film mogelijk hebben gemaakt, zijn een petitie gestart om de prent toch in de Nederlandse bioscopen te krijgen.

De Nederlandse fans van de Amerikaanse serie Veronica Mars met Kristen Bell zijn het niet eens met het besluit van Warner Bros. dinsdag om de film niet in de Nederlandse bioscopen te draaien.

Om hun ontevredenheid duidelijk te maken, hebben zij vandaag een pagina op Petities24.com gelanceerd om steunbetuigingen te verzamelen.

'Distributeur Universal zwichtte vorig jaar in een vergelijkbare situatie. De film The World's End zou in eerste instantie niet in de Nederlandse bioscopen te zien zijn maar na protest van fans ging Universal overstag en kwam de film toch in de bioscoop terecht. Hopelijk is Warner Bros Nederland ook warm te krijgen voor een actie van de fans van Veronica Mars', is te lezen op de site.

Hit

Het filmproject haalde via crowdfunding een recordbedrag van bijna 6 miljoen dollar op. Fans werldwijd droegen bij aan het initiatief.

De serie, die de grote doorbraak betekende voor actrice Kristen Bell, werd uitgezonden tussen 2004 en 2008. Door lage kijkcijfers werd Veronica Mars na drie seizoenen stop gezet. Fans van de serie smeken al jarenlang om een vervolg. Via crowdfunding werd het mogelijk om uiteindelijk een film te maken over het tienermeisje dat ook als privédetective werkt.

De Veronica Mars-film draait vanaf 14 maart in een groot aantal landen in de bioscopen behalve Nederland.