Nieuws
988477
Nieuws

Thomas Berge haalt uit naar radio 538

Zanger Thomas Berge voelt zich niet serieus genomen door radio 538. En dus heeft hij een open brief aan het radiostation geschreven.

Na de woensdagochtend uitzending van DJ Tim Klijn heeft Thomas Berge direct een open brief naar Tim Klijn en 538 gestuurd.

In de brief daagt de Twentse zanger Klijn en het team van 'Evers staat op' uit om hem uit te nodigen voor een live-optreden in de radio-uitzending.

"Op een of andere manier moet ik nog altijd opboksen tegen het feit dat ik als 12-jarige jongen een cd'tje heb gemaakt die over een luchtballon ging en het feit dat ik tussen 2002 en 2008 volkse liedjes zong", aldus de 24-jarige Thomas Berge. 

"Omdat ik niet echt gelukkig werd van deze nummers heb ik een aantal jaren geleden het roer omgegooid om de muziek te maken die ik wil maken. Op mijn nieuwe album 'Berge Verzet', dat nieuw binnen een week op 11 in de album Top40 van Radio 538 staat, heb ik keihard gewerkt als schrijver, componist, co-producer en co-mixer. Eindelijk de nummers waar ik wél gelukkig van word en super trots op ben".

Negativiteit

Vervolgens richt Berge zich tot Tim Klijn in de brief. "Het is zeker geen aanval op jouw mening vanochtend over mij, maar een poging om de eeuwig durende negatieve lading om te draaien in een positief verzoek. Graag wil ik jou en het team van Evers staat Op uitdagen om mij uit te nodigen om live te komen spelen met de band om het tegendeel te bewijzen van wat jullie beweren en jullie kennis te laten maken met muzikant Thomas Berge, die niet meer dat jochie van 12 is en die 4 jaar terug in een afkickkliniek heeft gezeten en inmiddels ook 4 jaar clean is". 

Thomas bracht op 21 februari zijn zevende studioalbum 'Berge Verzet' uit. Deze plaat kwam al gauw binnen in de top 10 van de Gfk Album Top 100.