Nieuws
988482
Nieuws

Nieuwe speaker denkt met luisteraar mee

Een draadloze speaker die precies weet waar je wanneer naar wilt luisteren. Dat belooft Aether, de producent van de Cone. Het apparaat leert de muzieksmaak van de gebruiker en bepaalt op basis daarvan en de tijd van de dag welk nummer hij moet afspelen.

Om de speaker heen zit een draaibare ring. Als de Cone uitstaat, is een draai naar rechts genoeg om te beginnen met spelen. Bevalt het nummer niet, dan kan iets anders worden gespeeld met wederom een draai naar rechts. Als een track helemaal wordt afgespeeld, gaat de Cone ervan uit dat de luisteraar het een leuk nummer vond en onthoudt het dit. Ook is het mogelijk om met een stemcommando een specifiek nummer aan te vragen. Hiervoor dient op de knop in het midden van de speaker gedrukt te worden.

Na het apparaat een tijdje in gebruik te hebben gehad, weet het ongeveer wat voor genres en soorten muziek de gebruiker leuk vindt. Zo zal hij op maandagochtend iets vergelijkbaars afspelen als wat hij op andere maandagochtenden heeft gespeeld.

De speaker is nog geen werkelijkheid, maar Aether werkt druk aan de eerste versie. Het bedrijf bestaat uit voormalig werknemers van ondermeer Google, Apple en Nokia. De muziek moet van streaming diensten komen, al heeft het bedrijf hiervoor nog geen deals gesloten. De testversie van de Cone ondersteunt momenteel Rdio.

Het is nog niet bekend wanneer het apparaat precies beschikbaar is. Wel is duidelijk dat hij $399 (ongeveer €300) moet gaan kosten.