Nieuws
988483
Nieuws

HP baas verbaasd over succes Chromebooks

Chromebooks zijn aantrekkelijk voor een veel grotere groep dan HP in eerste instantie had verwacht. Dat heeft HP baas Meg Whitman deze week gezegd tijdens een technologieconferentie.

De baas van HP gaf toe verrast te zijn over de aantrekkingskracht van de notebooks die draaien op het Chrome besturingssysteem van Google. “Chromebooks hebben ons verrast in de omvang van hun terrein. Het is niet alleen het onderwijs, het is het kleinbedrijf”, zo citeert CNet Whitman.

Ze noemt de aantrekkingskracht aanmoedigend. “Het is een bredere aantrekkingskracht dan ik aanvankelijk had verwacht of waarop we hadden geanticipeerd...er lijkt echt plaats te zijn voor de Chromebook in het midden- en kleinbedrijf en zelfs in grote bedrijven.” Niet verwonderlijk dus dat ze opnieuw de strategie van HP benadrukte om uit te breiden naast Windows.

“Er zijn een aantal groepen ... [die] geen Windows achterwaartse compatibiliteit nodig hebben in hun laptop”, vertelde ze. "Ik ben ervan overtuigd dat deze multi-OS, multi-architectuur, multi-vorm factorstrategie de juiste is voor ons en we gaan de markt te volgen ... en proberen om de toonaangevende leverancier aan de commerciële kant te zijn.”

HP heeft op dit moment twee Chromebooks op de markt. Eerder deze week kondigde Samsung zijn Chromebook 2 aan.