Nieuws
988499
Nieuws

Geld oorzaak vakantieruzie

Een vakantie met je partner is natuurlijk bedoeld als de ideale tijd om even lekker te ontspannen. Toch blijkt dat de meeste stelletjes al binnen enkele uren na vertrek ruzie krijgen. Vaak met geld als oorzaak.

Volgens een onderzoek van GetYourGuide.co.uk begint een kwart van de mensen al  binnen vier uur na de start van de trip met bakkeleien. Tien procent zoekt de confrontatie met de partner zelfs al binnen het uur op.

Geld wordt gezien als belangrijke oorzaak van de meeste vakantieruzies, vooral tijdens de eerste uren van de reis. Vijftien procent van de tweeduizend ondervraagden was bang dat de bestemming niet het bestede geld waard was.

Daarnaast is een op de tien mensen bang om geen activiteiten te vinden die aansluiten bij hun budget. Ook het vermaken van de kinderen zorgt voor veel stress bij vakantiegangers. Tien procent van de stelletjes vreest dat de kinderen niet aan hun trekken zullen komen.

Verdwalen reden tot irritaties

Verdwalen is nooit leuk en kan voor de nodige irritaties zorgen. Ook op vakantie. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst een derde van de koppels gemiddeld dertig minuten verdwaald is op locatie. Hetgeen zorgt voor veel verwijten over en weer.

Ook het gebrek aan spontaniteit lijkt een belangrijke bron voor ruzies. Twintig procent van de deelnemers geeft aan dat meningsverschillen ontstaan bij het nemen van een besluit wat te gaan doen. Vijftien procent ziet het gebrek aan planning als oorzaak van een conflict.

Is dit voor u herkenbaar? Deel uw ervaring!