Nieuws/Binnenland
988531
Binnenland

Tekort van ruim een ton voor ModeBiënnale

De Arnhemse ModeBiënnale 2013 blijft zitten met een gat op de begroting van minimaal 110.000 euro. Arnhem heeft woensdag laten weten geen cent meer in het evenement te willen steken, nadat de gemeente vorig jaar al 160.000 euro extra gaf om een liquiditeitsprobleem op te lossen.

De ModeBiënnale onder artistieke leiding van trendwatcher Lidewij Edelkoort had fetisjisme als thema. Het schortje was daarvan de ultieme uiting volgens Edelkoort en daarvoor werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Maar ondanks het uitdagende thema viel het aantal bezoekers enorm tegen. Buiten Arnhem leefde het modefestival nauwelijks. De provincie Gelderland besloot al eerder geen geld meer te geven.

Uit een evaluatie die gemeente en provincie hebben laten maken, is volgens de gemeente gebleken dat het bestuur van de biënnale aan veel te veel en vage doelstellingen moest voldoen. Daarnaast is te weinig gebruik gemaakt van de aanwezige modekennis in de stad.

In Arnhem is wel plaats voor een hoogwaardig modefestijn, temeer omdat veel toonaangevende modeontwerpers uit die stad afkomstig zijn. Hoe zo'n nieuw festival eruit moet zien, wil het Arnhemse college overlaten aan hun opvolgers na de verkiezingen.