Nieuws
988535
Nieuws

Blog Sylvana in Senegal

Omringd door krachtige vrouwen

Een week voor Internationale Vrouwendag reist presentatrice Sylvana Simons af naar Senegal. Voor VROUW.nl blogt ze elke dag vol verwondering over haar ervaringen met de krachtige vrouwen van Senegal.

Ik reis graag. Ik hou ervan om onderweg te zijn, het landschap te zien veranderen, het eten kruidiger te zien worden en de mensen om mij heen kleurrijker. Want dat is wat er gebeurt als je voornamelijk naar warme en exotische oorden reist. Ik hou ervan de zon op te zoeken en me over te geven aan een lome vakantie langs de rand van het zwembad of aan een mooie kust. De bikini is dan ook het eerste kledingstuk dat de koffer in gaat.

Maar dit keer niet. Dit keer is er zeker sprake van kruidig eten; ik heb me laten vertellen dat ik de thiebou djene absoluut moet proberen. De mensen zullen zeker kleurrijk zijn; hier komen de mooiste stoffen en prints vandaan. En zonnig? Ongeveer een graad of 30.

Maar deze reis is geen vakantie. De bikini ging als laatste de koffer in. Op uitnodiging van Oxfam Novib bezoek ik het zonnige, maar straatarme Senegal. Om met eigen ogen te zien wat hun werk inhoudt. En of het wel ‘zoden aan de dijk’ zet, zoals vaak wordt betwijfeld door sceptici die geen verband zien tussen de armoede ver weg en de sociaal maatschappelijke ontwikkelingen in eigen land.

Sinds ik begon met mijn bedrijf The House of Power, waarmee mijn zakenpartner en ik vrouwen inspireren, verbinden en (terug) coachen naar hun oorspronkelijke kracht, ben ik extra geïnteresseerd geraakt in hoe vrouwen wereldwijd in staat zijn hun lot en leven in eigen hand te nemen.

Ik ben dan ook verheugd dat ik 8 maart, Internationale Vrouwendag, in Senegal ga beleven. Te midden van kleurige, prachtige, krachtige vrouwen die hun Pure Power inzetten voor een beter leven voor henzelf en de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Ik ben benieuwd wat ik ga meemaken, zien en proeven.