Nieuws/Binnenland
988579
Binnenland

Veilingsite VVD mislukt

Een veilingsite van de Amsterdamse VVD om de campagnekas voor de gemeenteraadsverkiezingen te spekken blijkt volledig mislukt. Op de site kunnen burgers bieden op uitjes met de liberale politici. Maar daar zit bijna niemand op te wachten. De respons is na bijna drie maanden nagenoeg nihil.

De partij hoopte met de site 25.000 euro op te halen voor de campagnekas, maar sinds de oprichting in december is de teller blijven steken op een schamele 2500 euro, zo schrijft AT5. Voor de 'historische hardlooptour' met wethouder Eric van der Burg heeft bijvoorbeeld maar één iemand geld overgehad. Alleen partijgenoot en Tweede Kamerlid Anoushka Schut-Welkzijn deed een bod.

Dat is nog altijd meer dan de privé-workshop 'Indische rijsttafel koken' die raadslid Eddy Meyer voor 100 euro aanbiedt; daar reageerde helemaal niemand op. Datzelfde geldt voor het aanbod van kandidaat-raadslid Martijn de Boer om 'orde op zaken' te stellen in mensen hun kledingkast. ,,In twee uur lopen we uw kledingkast door en geef ik advies", luidt het enthousiaste aanbod. Het bleef tot nu toe stil.