Nieuws/Binnenland
988609
Binnenland

Stopt uitkering woonlastenverzekering als u weer aan de slag gaat?

Om te zorgen dat woonlasten betaalbaar blijven bij werkloosheid sluiten mensen woonlastenverzekeringen af. Maar wat gebeurt er als iemand weer enkele uren aan het werk gaat? Vervalt dan de hele uitkering?

Een trouwe lezer van De Telegraaf met een woonlastenverzekering bij zijn hypotheek van SNS Bank raakte onlangs ongewild werkloos. Hierdoor had hij bovenop de WW-uitkering van het UWV recht op een uitkering via de woonlastenverzekering. Dit was geheel volgens afspraak en naar tevredenheid van de verzekerde.

Na enkele maanden kon hij weer enkele uren per week tijdelijk aan het werk. Bij het UWV is het zo geregeld dat als men gedeeltelijk werkloos blijft en minder verdient dan de hoogte van de uitkering, de inkomsten uit werk in mindering worden gebracht op de uitkering. Hierdoor krijgt men dus wel een lagere WW-uitkering, maar gaat iemand er niet op achteruit door te werken.

 

Lees meer: Wat is een woonlastenverzekering en waar moet u op letten?

 

Geen uitkering bij een paar uur werk

Onze lezer verloor echter de uitkering van de woonlastenverzekering toen hij weer een paar uur kon werken. Zo hield hij in totaal toch minder geld over door tijdelijk werk te gaan doen.

Per woonlastenverzekering verschilt de uitkering bij gedeeltelijke werkloosheid. Volgens SNS keren verzekeringen die na 2008 via hen afgesloten zijn, altijd gedeeltelijk uit bij gedeeltelijke werkloosheid. Bij de polis uit 2007 was dit nog niet het geval.

SNS Bank is inmiddels in gesprek gegaan met de lezer over zijn situatie. Als er een oplossing is gevonden, zal dit bericht hierom worden aangepast.

 

Opletten

Het is verstandig om hierop te letten bij de keuze voor een woonlastenverzekering en bij de beslissing om weer aan de slag te gaan vanuit werkloosheid. Bekijk ook als u nog werkt alvast in welk geval u recht hebt op uitkering.