Nieuws
988619
Nieuws

FF eerste Ferrari met Apple CarPlay

De FF wordt de eerste Ferrari die gebruik gaat maken van CarPlay, waarmee de iPhone kan worden geïntegreerd met het infotainmentsysteem van de auto. "We weten alleen nog niet of we dit systeem standaard of als optie gaan leveren", zo meldt Ferrari CEO Amedeo Felisa.

Het systeem werkt niet draadloos. De iPhone moet middels een lightning-connector in de auto verbonden worden. Dit kan met de iPhone 5, iPhone 5S en iPhone 5C. Op de vraag waarom Ferrari voor iOS heeft gekozen, reageert Felisa met het antwoord dat 90 procent van de klanten een iPhone gebruikt.

Touchscreen

De CarPlay interface is in de auto te bedienen via een aanrakingsgevoelig scherm, dat in de wagen gebouwd zit en tevens op stemcommando's reageert. Zo kun je navigeren via Maps of muziek afspelen via de apps van Spotify en iHeartRadio.

California

Na de FF krijgt in juni de California het CarPlay-systeem. Ferrari heeft voor deze modellen gekozen, omdat dit de auto's zijn die door klanten het meest worden ingezet voor dagelijks gebruik. Het merk wil bij deze modellen waar de klanten veel tijd in doorbrengen een "maximaal niveau van comfort" bieden.

Instappen

Naast het CarPlay-systeem heeft Ferrari nog een klein dingetje veranderd aan de FF. De voorstoelen kunnen vanaf nu verder naar voren schuiven, waardoor de instap naar de achterbank makkelijker wordt.